Författare

Det har blivit en del böcker genom åren. Hans M Hirschi som författare.

Hans M Hirschi är en författare som skriver hoppfulla och karatärsdrivna historier. Helt vanliga människor behöver hantera oväntade situationer som synliggör bredden av queera livsöden för en bredare allmänhet. Hans har fått epitetet “The Queen of Unconventional Happy Endings”, de ovanliga lyckliga slutens drottning. Hans skriver hoppfullt, även om det svåraste, därav smeknamnet. Det är inte ovanligt att stora personligheter kallas ”queen” inom queer världen, ofta med glimten i ögat.Böcker

Du hittar hans böcker hos välsorterade bokhandlare, på Adlibris, Amazon, Bokus eller direkt från förlaget. På förlaget finns en komplett verksförteckning.

Det har hittills blivit arton romaner i olika genrer, flera samlingsböcker, tre barnböcker och Hans har medverkat som författare i tre antologier genom åren. Flera av böckerna har blivit bästsäljare i Australien, Kanada och inte minst i USA. Hans senaste bok, Anna and the Lost Zorn, som kom ut i april 2023, är en deckare som utspelar sig i Göteborgs Södra Skärgård. Hans skriver på engelska. Förlaget Beaten Track Publishing i Storbritannien ger ut alla Hans böcker. Hans är medlem i Svenska PEN, Sveriges Författarförbund och Författarcentrum Väst.

Du kan boka honom som föreläsare, skol– eller till författarbesök genom Författarcentrums föredömliga författarförmedling. Hans erbjuder också en populär skrivarkurs från ax till limpa.

Närmast kommer Hans att medverka på Skärgårdens Bokmässa den 17 november 2024.

Ett besök från Hans som författare är berättigad till kulturstöd genom Västra Götalandsregionen.

Förslag till Författarbesök

Senaste boken är en deckare i vacker skärgårsmiljö.

Vuxna

  1. Föreläsning: ”Mångfald och inkludering i samtida litteratur”

Varaktighet: 1–2 timmar

Hans M Hirschi delar med sig av sina erfarenheter som författare med fokus på HBTQ+-teman och vikten av representation i litteraturen. Han diskuterar hur mångfald berikar berättelser och påverkar läsare på djupet. Föreläsningen inkluderar en frågestund där publiken kan interagera och ställa frågor om hans verk och syn på dagens litterära landskap.

  1. Workshop: ”Att skriva bortom normerna – Skapa okonventionella lyckliga slut”

Varaktighet: 2–3 timmar

I denna interaktiva workshop guidar Hans deltagarna genom skrivprocesser som utmanar traditionella berättarstrukturer. Med fokus på att skapa ”okonventionella lyckliga slut” delar han med sig av tekniker för karaktärsutveckling och plot-design som överraskar och engagerar läsaren. Deltagarna får möjlighet att arbeta med egna texter och få personlig feedback.

  1. Samtal och bokdiskussion: ”Att spegla samhället genom fiktion – Relationer, familj och identitet”

Varaktighet: 1,5–2 timmar

Hans M Hirschi bjuder in till ett djuplodande samtal om hur hans romaner speglar komplexa sociala frågor och mänskliga relationer. Han diskuterar teman som familjedynamik, kärlek över gränser och sökandet efter identitet. Evenemanget inkluderar en öppen diskussion där publiken kan dela sina tankar och reflektioner, vilket främjar en dialog om litteraturens roll i att förstå och påverka samhället.

Barn & Unga

Hans M Hirschis barnböcker
Hans M Hirschis barnböcker, lämpliga för äldrarna 6-9. Han har även skrivit ett antal böcker lämpliga för tonåringar.
  1. Interaktiv berättarstund: ”Skapa dina egna fantastiska världar”

Varaktighet: 1–1,5 timmar

Hans M Hirschi bjuder in barnen till en magisk berättarstund där fantasin står i fokus. Genom att dela korta berättelser och utdrag från sina böcker inspirerar han deltagarna att skapa egna karaktärer och världar. Med hjälp av roliga skrivövningar och gruppdiskussioner uppmuntrar Hans barnen att uttrycka sina idéer och upptäcka glädjen i att berätta historier.

  1. Workshop: ”Vänskap och mångfald – Att skriva om det som gör oss unika”

Varaktighet: 2–3 timmar

I denna kreativa workshop hjälper Hans ungdomar att utforska teman som vänskap, identitet och mångfald genom skrivande. Deltagarna får lära sig hur man bygger upp en berättelse, utvecklar karaktärer och skapar spännande handlingar. Workshopen syftar till att stärka självförtroendet och uppmuntra till empati och förståelse för andras perspektiv.

  1. Föreläsning och diskussion: ”Att vara sig själv – Modet att följa sin egen väg”

Varaktighet: 1,5–2 timmar

Hans M Hirschi delar sin egen resa som författare och pratar om vikten av att vara sann mot sig själv. Genom engagerande berättelser och exempel från sina böcker diskuterar han med ungdomarna om att övervinna hinder, stå upp för det man tror på och respektera andras olikheter. Evenemanget inkluderar en öppen frågestund där deltagarna kan dela sina tankar och ställa frågor.